Marriner Views Apartments

SURFERS PARADISE
INTERIOR FITOUT

Macksey Rush Architects was commissioned by the Body Corporate for Marriner Views to refurbish the foyer and all public areas of an existing 1980’s high rise apartment building on the Gold Coast at Surfers Paradise.  The intent of the brief was to invigorate a tired and dated base building with the purpose of attracting  new and a returning clientele to the building. 

The principal project prerequisite included providing new recreational areas; such as a gym, steam room, PWD bathroom, reception room/function centre and external spa pavilion, which were reflective of its community’s needs.  A secondary component of the brief required the refurbishment of the internal lobby and gathering spaces; providing a new face to the existing interior.

In the redesign of the public spaces, an access spine was cut on the angle through the foyer from the front entrance to the rear garden.  The design intent was to enable visual connectivity through the lobby to the outdoor lawn, spa pavilion and beach views beyond.  The spine also became a circulation tool; acting as a point of reference from which most of the new facilities are accessed from. 

In keeping with the coastal context, the existing 80’s fit out was replaced with a subtle but fresh selection of materials.  Using predominately natural materials, the internal fit out implements a selection of timber elements with splashes of intermittent bright white, chocolate and ice blue finishes.